Overslaan naar content

Taxateur

 • Heerenveen
WOZ/Belastingen

Functieomschrijving

Weet jij individuele en modelmatige waarderingen goed te onderbouwen en anderen daarvan te overtuigen? En vind je het daarnaast leuk om samen met collega's en klanten te sparren over verschillende vraagstukken? Voor ons team Belastingen zijn wij op zoek naar een ambitieuze Taxateur!


Over de rol

xxllnc Belastingen ontwikkelt software waarmee lokale overheden, zoals gemeenten of samenwerkingsverbanden, hun volledige belastingproces kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het taxeren van WOZ-objecten of het heffen en innen van belastingen. Naast software wordt er ook (structureel) ondersteuning geleverd door inzet van professionals, zowel via detachering als op projectbasis. Het team bestaat uit meer dan 125 professionals, waarvan ongeveer 35 developers en IT consultants en zo’n 85 taxateurs, juridische medewerkers, gegevensbeheerders en belastingmedewerkers.


Als Taxateur ga je (veelal binnen je eigen regio) meewerken aan een aantal taxatieprojecten. Als jij de ambitie hebt, is het mogelijk dat je op (korte) termijn als projectleider eindverantwoordelijk wordt voor de werkzaamheden. De projecten kunnen qua aard en omvang variëren in bijvoorbeeld: het (modelmatig) waarderen van alle woningen en niet-woningen binnen een gemeente, het taxatietechnisch afhandelen van bezwaarschriften, het individueel waarderen van industriële complexen of pretparken en het verdedigen van de waarde bij de rechtbank. Ook het adviseren van klanten op het gebied van procesoptimalisatie, beleid en landelijke ontwikkelingen, vind je geen probleem.


Je werkzaamheden kunnen onder andere bestaan uit:

 • Inrichten van taxatiemodellen voor woningen en/of niet-woningen (commercieel vastgoed) en het modelmatig waarderen van deze objecten.

 • Uitvoeren individuele taxaties (woningen en niet-woningen).

 • Het afhandelen van bezwaarschriften en het voeren van beroepsprocedures bij de rechtbank of gerechtshof.

 • Namens xxllnc Belastingen optreden als projectleider richting onze klanten.

 • Voor zowel klanten als collega’s ben jij dé persoon die antwoord heeft op uitdagende vraagstukken.

 • Verzorgen van externe opleidingen/praktijktrainingen.

Vereisten

Over jou

Je krijgt energie van modelmatig waarderen en vind het ook leuk om samen met je collega’s en klanten te sparren over verschillende vraagstukken. Op de hoogte blijven van relevante jurisprudentie is voor jou een vanzelfsprekendheid. En voor het zo af en toe verzorgen van opleidingen of praktijktrainingen bij onze klanten, deins jij niet terug. Verder ben je schriftelijk en communicatief vaardig én ben je in staat om knopen door te hakken.


Daarnaast beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van vastgoed (bijvoorbeeld Vastgoed & Makelaardij).

 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

 • NRVT-geregistreerd (of bereid dit in de toekomst te worden).

 • Kennis van vastgoedrekenen en daarnaast ben je vaardig met Excel;

 • een B rijbewijs.

Ook wanneer je jezelf niet volledig herkent in de vacature of niet geheel voldoet aan de functie-eisen, maar wel enthousiast wordt van deze functie, willen we je vragen om contact met ons op te nemen en/of te solliciteren.


Onze beloftes

 • Toffe hybride werkplek (zowel vanuit huis als op een van de xxllnc kantoren, zoals Heerenveen, Hengelo, Sint-Oedenrode of Veenendaal) waar we jouw visie en input waarderen.

 • Flexibele werktijden met veel zelfstandigheid.

 • Doen waar je goed in bent, en je vooral de ruimte geven daar nóg beter in te worden.

 • Een mooie functie bij de onbetwiste marktleider op het gebied van modelmatige waardebepaling.

 • Goed arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een marktconform salaris, goede pensioenregeling en diverse opleidingsmogelijkheden.


Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vast onderdeel van onze indiensttredingsprocedure.


Over ons

xxllnc bestaat uit een groep bedrijven die slimme schaalbare apps maakt voor de (semi-)overheid. Applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening. Ook biedt xxllnc klantondersteuning aan de vorm van consultancy. 


Om GovTech naar een hoger niveau te tillen, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alles naadloos met elkaar samenwerkt. De perfecte combinatie van applicaties uit de cloud en de ondersteuning door vakprofessionals. Inmiddels is het team ruim 400 man sterk en gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.


Heb je nog vragen over de vacature? Stuur ons een mail (recruitment@xxllnc.nl). Bellen of appen mag natuurlijk ook (06 - 52 72 28 67 of 06 - 59 86 35 80).

 • Heerenveen
WOZ/Belastingen
Fulltime / Parttime

of

 • Heerenveen
WOZ/Belastingen
Fulltime / Parttime
Vacatures