Overslaan naar content

Junior Taxateur

 • Heerenveen
WOZ/Belastingen

Functieomschrijving

Vanwege de groei van het aantal projecten zijn wij op zoek naar aanstormend taxatietalent. Ben jij bereid om je verder te ontwikkelen, weet je van aanpakken én lijkt het je leuk om te werken met het meest geavanceerde modelmatige waardebepalingssysteem in de markt?

Zoek dan niet verder en ga met ons deze uitdaging aan!


Over de rol

xxllnc Belastingen ontwikkelt software waarmee lokale overheden, zoals gemeenten of samenwerkingsverbanden, hun volledige belastingproces kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het taxeren van WOZ-objecten of het heffen en innen van belastingen. Naast software wordt er ook (structureel) ondersteuning geleverd door inzet van professionals, zowel via detachering als op projectbasis. Het team bestaat uit meer dan 125 professionals, waarvan ongeveer 35 developers en IT consultants en zo’n 85 taxateurs, juridische medewerkers, gegevensbeheerders en belastingmedewerkers.


Als junior Taxateur ga je (veelal binnen je eigen regio) meewerken aan een aantal taxatieprojecten. Als jij de ambitie hebt, is het mogelijk dat je door kunt groeien naar taxateur woningen, taxateur niet-woningen, specialistisch taxateur of projectleider. De projecten zijn zeer divers qua aard en omvang en kunnen variëren van bijvoorbeeld het (modelmatig) waarderen van alle woningen en niet-woningen binnen een gemeente en het taxatietechnisch afhandelen van bezwaarschriften tot het individueel waarderen van industriële complexen of pretparken en het verdedigen van de waarde bij de rechtbank.

Binnen xxllnc Belastingen vinden wij jouw ontwikkeling erg belangrijk, om die reden koppelen wij je aan een senior taxateur die je de ‘fijne kneepjes’ van het vak bijbrengt. Vrij snel krijg je de mogelijkheid om zelfstandig woningen te waarderen en bezwaarschriften tegen de hoogte van de WOZ-waarde af te handelen. Het hierboven beschreven traject zorgt er voor dat je zelf bepaalt hoe snel jij jezelf ontwikkelt tot een professional.


Je werkzaamheden kunnen onder andere bestaan uit: 

 • Inrichten van taxatiemodellen voor woningen en/of niet-woningen (commercieel vastgoed)  en het modelmatig waarderen van deze objecten;
 • Uitvoeren individuele taxaties (woningen en niet-woningen);
 • Het afhandelen van bezwaarschriften; 
 • Het voeren van beroepsprocedures bij de rechtbank of het gerechtshof.

Vereisten

Over jou
Je krijgt energie van modelmatig waarderen en vind het ook leuk om samen met je collega’s en klanten te sparren over verschillende vraagstukken. Op de hoogte blijven van relevante jurisprudentie is voor jou een vanzelfsprekendheid. Daarnaast ben je zorgvuldig, heb je een enthousiaste en gedreven werkhouding en denk je oplossingsgericht. Je bent daarnaast bereid om te leren, ben je schriftelijk en communicatief vaardig én ben je in staat om knopen door te hakken.


Daarnaast beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van vastgoed (bijvoorbeeld Vastgoed & Makelaardij);
 • 0 tot 2 jaar relevante stage- en/of werkervaring;
 • Bereidheid om jezelf verder te ontwikkelen;
 • een rijbewijs B.

We are only looking for candidates who are fluent in Dutch.


Onze beloftes

 • Toffe hybride werkplek (zowel vanuit huis als op een van onze xxllnc kantoren, zoals Heerenveen, Hengelo, Sint-Oedenrode of Veenendaal) waar we jouw visie en input waarderen;
 • Flexibele werktijden met veel zelfstandigheid;
 • Doen waar je goed in bent, en je vooral de ruimte geven daar nóg beter in te worden;
 • Een mooie functie bij de onbetwistbare markleider op het gebied van modelmatige waardebepaling;
 • Bij gebleken geschiktheid; opleiding tot Register Taxateur (NRVT)
 • Goed arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een marktconform salaris, goede pensioenregeling en diverse opleidingsmogelijkheden.


Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vast onderdeel van onze indiensttredingsprocedure.


Over ons
xxllnc bestaat uit een groep bedrijven die slimme schaalbare apps maakt voor de (semi-)overheid. Applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening. Ook biedt xxllnc klantondersteuning aan de vorm van consultancy.


Om GovTech naar een hoger niveau te tillen, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alles naadloos met elkaar samenwerkt. De perfecte combinatie van applicaties uit de cloud en de ondersteuning door vakprofessionals. Inmiddels is het team ruim 400 man sterk en gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.

Heb je nog vragen over de vacature? Stuur ons een mail (recruitment@xxllnc.nl). Bellen of appen mag natuurlijk ook (06 - 52 72 28 67 of 06 - 59 86 35 80).

 • Heerenveen
WOZ/Belastingen
Fulltime / Parttime

of

 • Heerenveen
WOZ/Belastingen
Fulltime / Parttime
Vacatures