Overslaan naar content

Consultant

 • landelijk
Consultancy

Functieomschrijving

Ben je software-minded, hou je graag het overzicht en zoek je een functie waarin jij als Consultant onze klanten weet te ontzorgen bij de implementatie van onze software? Je kan goed managen, weet precies het juiste (implementatie) team te formeren en je zorgt ervoor dat alle betrokkenen tijdig geïnformeerd zijn over de status en het verloop van het project. Enne, het geven van een gebruikers- of een beheerderstraining hoort hier natuurlijk helemaal bij!


Wij zoeken een Consultant die van afwisseling houdt, ervoor zorgt dat elke implementatie succesvol afgerond wordt en die het een sport vindt om ervoor te zorgen dat alle users weten hoe onze software werkt!


Over de rol
We groeien continu en dat doen we door middel van onze buy & build strategy. Hierdoor zijn wij voortdurend in beweging. Zowel met het vormgeven en optimaliseren van onze interne organisatie, als het vermarkten van onze dienstverlening en producten.


Ons Consultancy team is groeiende. Jij zal verantwoordelijk worden voor het goed implementeren van de software bij onze klanten. Door precies de goede vragen te stellen kom je erachter welke vragen de klant nog open heeft staan. Op basis van de aanbesteding en deze kennismaking bij de klant bepaal je je strategie, je weet direct wie je binnen xxllnc moet aanhaken en je maakt je projectplanning op.


Met jouw natuurlijk leiderschap, gecombineerd met je kennis van onze systemen én de technische mogelijkheden weet jij elk project binnen het gewenste tijdsbestek perfect te implementeren. Geen dag is hetzelfde, zo ben je de eerste 2 dagen van de week op locatie bij die nieuwe gemeente zodat iedereen je weet te vinden tijdens de implementatie van het project. Je kan de eerste vragen beantwoorden en op deze manier kan je informatie ophalen die je nodig hebt voor de implementatie. Op woensdag geef je een training aan de functioneel beheerders van weer een andere klant en op donderdag heb je een overleg met de belangrijkste stakeholders van een nét gewonnen aanbesteding. Dit zal gaan over het neerzetten & formuleren van het implementatietraject. Vrijdag is je inhouse dag, de 2-wekelijkse sprint afsluiting staat gepland en je kan dan eindelijk je mailbox doorlopen. Ondertussen zorg je ervoor dat iedereen intern nog steeds weet wat hem/haar te doen staat in je lopende projecten.


Je focus ligt op

Kennis delen: jij krijgt energie van het op weg helpen van organisaties. Als consultant zorg je er ook voor dat de medewerkers van onze klant optimaal getraind zijn. Zo kan het dus zijn dat je de ene keer voor een groep eindgebruikers staat en de andere keer je een kleine groep beheerders of key users traint. Genoeg afwisseling!


Het klantgericht plannen/begeleiden van conversietrajecten: Omdat jij precies weet wat er technisch allemaal nodig is om het project goed te implementeren, weet jij dit project precies bij de juiste mensen intern uit te zetten. Jij bent verantwoordelijk voor het gehele conversietraject. Je weet de juiste koppeling te leggen tussen de systemen en hoe je de data van de klant moet converteren om bruikbaar te krijgen binnen de nieuwe software. Je begeleidt deze conversie- & migratietrajecten in zijn geheel. Je zorgt ervoor dat alle stakeholders zijn aangehaakt en neemt vragen en zorgen bij ze weg. Als volleerd projectcoördinator zorg je ervoor dat alles op tijd wordt opgeleverd. Jij bent in de lead, dus de klant heeft hier zo goed als geen omkijken naar!


Configureren: Ons platform kan echt heel veel, maar het is aan jou om ervoor te zorgen dat het systeem volledig wordt ingericht naar de wensen van de klant.

Vereisten

Je voelt je verantwoordelijk voor onze klanten. Je bent resultaatgericht, enthousiast en je denkt (pro-)actief mee. Jij weet door te vragen waar een ander misschien al stopt. Je bent een teamplayer maar staat er ook als een natuurlijk projectleider. Bij jou is er altijd nog een 3e alternatief. Je bent continu op zoek naar beter & slimmer. Niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor je klant.

Daarnaast beschik je over:

 • minimaal HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld Bedrijfskunde, ICT of Commerciële Economie;

 • ervaring als consultant is een pre;

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, goed beheersing van de Engelse taal.

We are only looking for candidates who are fluent in Dutch.


Onze beloftes

 • Toffe hybride werkplek (zowel vanuit huis als op een van de xxllnc kantoren, zoals Amsterdam of Hengelo) waar we jouw visie en input waarderen. Wij leiden je op in de functie, zodat je steeds verder kunt groeien, jezelf kunt ontwikkelen en een inhoudelijke gesprekspartner en adviseur van niveau wordt!
 • Flexibele werktijden met veel zelfstandigheid (wij werken in zelforganiserende teams waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling & ambitie);

 • Een dienstverband van 32 - 40 uur per week ;

 • Doen waar je goed in bent, en je vooral de ruimte geven daar nóg beter in te worden;

 • Goed arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een marktconform salaris, goede pensioenregeling en diverse opleidingsmogelijkheden.


Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vast onderdeel van onze indiensttredingsprocedure.


Over ons

xxllnc bestaat uit een groep bedrijven die slimme schaalbare apps maakt voor de (semi-)overheid. Applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening. Ook biedt xxllnc klantondersteuning aan in de vorm van consultancy.


Om GovTech naar een hoger niveau te tillen, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alles naadloos met elkaar samenwerkt. De perfecte combinatie van applicaties uit de cloud en ondersteuning door vakprofessionals. Inmiddels is het team ruim 400 man sterk en gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.


Heb je nog vragen over de vacature? Stuur ons een mail (recruitment@xxllnc.nl). Bellen of appen mag natuurlijk ook (06 - 52 72 28 67 of 06 - 59 86 35 80).
 • landelijk
Consultancy
Fulltime / Parttime

of

 • landelijk
Consultancy
Fulltime / Parttime
Vacatures