Overslaan naar content

Technisch consultant

Amsterdam, Eindhoven, HaarlemConsultancy

Functieomschrijving

Houd jij van afwisseling in je functie, werk je graag met data, koppelingen en integraties? Maak je makkelijk contact én vind je het leuk om slimme technische oplossingen te bedenken en implementeren? Dan is dit jouw baan! Binnen xxllnc Sociaal zijn wij op zoek naar een technisch consultant.


Over de rol

xxllnc Sociaal is al jaren actief in het sociaal domein en heeft in deze periode een vooraanstaande rol binnen het sociale domein verworven. Niet als leverancier, maar vooral als partner van vele gemeenten en andere overheidsinstellingen. xxllnc Sociaal ontwikkelt software oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Denk hierbij aan oplossingen voor schuldenproblematiek, toeleiding naar werk, onderwijs, WMO en de Jeugdzorg.


Als technisch consultant word je onderdeel van ons team met 3 technisch consultants en 15 implementatie consultants. Jij kent in jouw functie geen verveling: jouw baan is vol afwisseling. Binnen het team ben je dé expert in verschillende aspecten van het technisch werkveld binnen het sociaal domein. Je hebt regelmatig contact met vertegenwoordigers van onze klanten en met onze ontwikkelteams. Zo adviseer en begeleid je klanten bij technische vraagstukken rond gegevensuitwisseling. Ook analyseer je data met en voor klanten om hen ondersteuning te bieden met managementinformatie, ben je intermediair tussen klant en ontwikkelteams voor technische- en data vraagstukken en ondersteun je implementatie consultants met migratie- en koppeltrajecten.


Daarnaast bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • Advies geven over data-migraties en deze uitvoeren;

 • Datamodellen opstellen;

 • Technische projecten uitvoeren;

 • Opstellen van rapportages en scripts (SQL query’s).

Vereisten

Over jou

Je bent resultaatgericht, klantgericht en werkt zelfstandig. In een gesprek met de klant weet je zelf jouw opdracht af te bakenen. Je kunt goed schakelen tussen verschillende opdrachten en bent analytisch sterk. Door jouw kennis en ervaring ben je een goede gesprekspartner.


Beschik jij daarnaast over:

 • een afgeronde relevante HBO of WO opleiding;

 • kennis van informatiearchitectuur en informatiestandaard;

 • ervaring met het schrijven van SQL query’s (ervaring in python is een pré); en

 • ervaring met modellering methodieken als BPMN, UML en/of Archimate.

We are only looking for candidates who are fluent in Dutch.


Onze beloftes

 • Toffe hybride werkplek (zowel vanuit huis als op ons kantoor in Haarlem en Amsterdam) waar we jouw visie en input waarderen. Vanaf eind 2024 zullen wij volledig verhuizen naar ons kantoor in Amsterdam.
 • Flexibele werktijden met veel zelfstandigheid.

 • Doen waar je goed in bent, en je vooral de ruimte geven om daar nóg beter in te worden.

 • Goed arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een marktconform salaris, mogelijkheid voor een leaseauto en diverse opleidingsmogelijkheden.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vast onderdeel van onze indiensttreding procedure.


Over ons

xxllnc bestaat uit een groep bedrijven die slimme schaalbare apps maakt voor de (semi-)overheid. Applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening. Ook biedt xxllnc klantondersteuning aan in de vorm van consultancy en detachering. Om GovTech naar een hoger niveau te tillen, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alles naadloos met elkaar samenwerkt. De perfecte combinatie van applicaties uit de cloud en ondersteuning door vakprofessionals. Inmiddels is het team ruim 400 man sterk en gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.


Heb je nog vragen over de vacature? Stuur ons een mail (recruitment@xxllnc.nl). Bellen of appen mag natuurlijk ook (06 - 52 72 28 67 of 06 - 59 86 35 80).

Amsterdam, Eindhoven, Haarlem
Consultancy
Fulltime / Parttime

of

Amsterdam, Eindhoven, Haarlem
Consultancy
Fulltime / Parttime
Vacatures