Skip to content

Teammanager Mens en Samenleving (Team Beleid) (open tot 4 mei)

RemoteNederland, Zuid-Holland, VoorschotenPubliekszaken

Functieomschrijving

Opdracht
Je bent verantwoordelijk voor een multidisciplinair team van circa dertig (beleid)medewerkers en ondersteuners dat werkt voor de gemeente Voorschoten en Wassenaar. Je bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening van jouw team.

Je krijgt als teammanager de ruimte en het vertrouwen om vanuit jouw expertise en professionaliteit bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de organisatie en het team. Je zorgt voor een goede bedrijfsvoering waarbij je kunt rekenen op onze bedrijfsvoeringsadviseurs vanuit Financiën en HR.

Samen met de medewerkers zoek je de samenwerking op binnen en buiten de organisatie om de dienstverlening nog beter te maken. In de dagelijks praktijk ondersteun en coach jij de medewerkers binnen het team. Daarbij creëer jij voor de medewerkers ruimte om zelf verantwoordelijkheid te nemen en zichzelf te blijven ontwikkelen. Jouw werkervaring, professionalisme en sterke affiniteit met het werkveld maken, dat jij wordt gewaardeerd als gesprekspartner.

Daarnaast ben je als teammanager inhoudelijk eindverantwoordelijk voor alle vanuit het team opgeleverde resultaten. Hierbij geldt dat je de focus vooral hebt op de onderstaande drie rollen:

 • Coach: ontwikkeling van medewerkers en HR-verantwoordelijk;
 • Leider: vertaling van visie van de organisatie, inspirator, voorbeeldfunctie, adviseur voor bestuurders;
 • Manager: planning en control, bewaakt bedrijfsvoering, voert portefeuillehouder overleg, verantwoordelijk voor de producten & diensten, leiden van operatie.

Vereisten

Vereisten / knock-outcriteria
1. Beschikbaar per 23 mei 2022 voor minimaal 32 uur per week;
2. Uurtarief maximaal € 115,- incl. fee Flextender en reiskosten, excl. BTW;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding (15 punten);
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als leidinggevende van een (beleid)ontwikkeld team binnen de publieke sector (20 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als leidinggevende binnen een gemeente (25 punten);
6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar met maatschappelijke ontwikkeling in de publieke sector (25 punten);
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met advisering van en ondersteuning aan bestuurders (duidelijk weergeven in het cv middels een voorbeeld/voorbeelden) (15 punten).

Competenties

 • Communicatief sterk;
 • Verbinder;
 • Helikopterview;
 • Daadkrachtig;
 • Stressbestendig;
 • Flexibel;
 • Resultaatgericht;
 • Mensgericht.

of

vacatures