Skip to content

Specialist Gemeentelijke Belastingen & Heffingen (open tot 1 mei)

RemoteNederland, Zuid-Holland, SchiedamWOZ/Belastingen

Functieomschrijving

Team Financiën & Control

Het team Financiën & Control (22 medewerkers) is een belangrijke regievoerder en kennis- en ketenpartner op het gebied van financiën voor het bestuur, directie en alle organisatieonderdelen binnen de gemeente Schiedam. Het team ontwikkelt, beheert en regisseert de uitvoering van het financiële en fiscale beleid, geeft uitvoering aan de treasury-functie, coördineert de totstandkoming van de planning & controlproducten en verzorgt de financiële advisering daar waar het primair proces dat vereist.

Jouw Functie

  • Je onderzoekt op basis van de nieuwe modelverordeningen van de VNG, jurisprudentie en andere ontwikkelingen, op welke wijze de fiscale verordeningen van de gemeente Schiedam moeten worden gewijzigd en geeft daar gerichte adviezen over (denk aan vrijstellingenbeleid, omgevingswet, rioolheffingen, etc).
  • Je stemt het onderzoek en het advies af met de inhoudelijk beleidsverantwoordelijken en de betrokken collega’s binnen het team Financiën & Control.

Vereisten

Je heb minimaal HBO werk- en denkniveau en je hebt aantoonbare ervaring met de juridische aspecten rondom belastingen en heffingen. Je hebt afdoende kennis van (fiscaal) juridische en bestuurlijke procedures. Je bent initiatiefrijk en gericht op een goede samenwerking met je collega’s. Je bent een stevige persoonlijkheid en durft mensen aan te spreken. Je beschikt over een goed plannings- en organisatievermogen, werkt snel en nauwkeurig en hebt een probleemoplossend vermogen.

of

vacatures