Skip to content

Specialist Burgerzaken

Nederland, Gelderland, NijmegenPubliekszaken

Functieomschrijving

De afdeling Publiekszaken van de oudste stad van Nederland is op zoek naar een Specialist Burgerzaken. Door de vele klantencontacten is deze afdeling hét visitekaartje van de gemeente . Inwoners, ondernemers en instanties zijn onze klanten. Klantgerichtheid en een "doe-cultuur" zijn daarom de belangrijkste kenmerken van deze afdeling. De vraag van de klant wordt steeds complexer en digitalisering zorgt ervoor dat het werk verandert.


Verantwoordelijkheden:

We zoeken een resultaatgerichte professional die gemeenten ondersteunt door zijn uitmuntende kennis van BRP te combineren met zijn passie voor het samenwerken met medewerkers in de verschillende functies bij de afdeling Publiekszaken.

De kandidaat dient bewezen ervaring te hebben met implementatiemanagement en verbetertrajecten waarbij significante efficiencyslagen zijn gemaakt als resultaat. Tevens ervaring met het identificeren en oplossen van problemen ter bevordering van het leerproces in de front-en backoffice. Wordt gekenmerkt door zijn accuratesse, oplossingsgerichtheid en positieve benadering waarmee hij mensen weet te motiveren en enthousiasmeren.

  • Ondersteunen van het team bij het ontwikkelen naar toekomstige eisen en het vergroten van de inzetbaarheid van medewerkers;
  • Vergroten van taakvolwassenheid en zelfredzaamheid;
  • Ondersteunen van de medewerkers bij complexe vakinhoudelijke BRP vraagstukken;
  • Opstellen en herschrijven van werkprocessen, en zorgdragen voor toepassing hiervan;

Opleiden en begeleiden van medewerkers van Burgerzaken en BRP kwaliteit door o.a. het geven van cursussen en workshops over nieuwe en bestaande processen en werkwijzen

Vereisten

Inzetbaar vanaf 01-04-2022, of zoveel eerder als mogelijk is, tot en met 31-01-2023 voor 32- 36 uur per week.

Aantoonbare afgeronde HBO-opleiding in een juridische/ administratieve richting;

Aantoonbaar uitgebreide kennis van BRP en burgerlijke stand;

Ervaring met implementatietrajecten;

Recente ervaring met Procura Vrij BRP.


Basiskennis van Duits en/of Frans en/of Spaans; ;

Engels op minimaal B2-niveau; 

Aantoonbare ervaring met bezwaar- en beroepszaken. 

Ervaring met projectmatig werken.
vacatures