Skip to content

Security officer

AmsterdamQuality assurance

Functieomschrijving

Bij xxllnc zijn we op zoek naar een Security Officer om ons security en compliance team te versterken. Als Security Officer speel je een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid en beveiliging van onze organisatie en systemen. Ben jij de vlotte en sociale spin in het web die wij zoeken?


Over rol

Als Security Officer ben je adviseur en controleur in één. Het is uitdagend om van alle teams en systemen te begrijpen wat voor software ze maken en ze te helpen de kwaliteit en beveiliging van de systemen te verbeteren. Je gaat zelfstandig op zoek naar informatie en hebt een unieke rol in onze organisatie: jij mag iedereen bevragen, overal rondneuzen en adviseren over de werking van onze systemen en processen.


Als leverancier van veel verschillende applicaties aan overheden, moeten wij aan veel regels en klanteisen voldoen, die soms veel overhead veroorzaken. Omdat we met gevoelige data werken, is het daarnaast van groot belang dat onze teams veilige software bouwen.

Het is jouw belangrijkste taak om teams te helpen zelfstandig écht aan beveiliging te werken zonder te verzanden in eindeloze administratie. Jij verbindt de beveiligingseisen van onze klanten met de techniek van onze systemen, en helpt teams om structurele, efficiënte oplossingen te kiezen en security cargo cult weg te nemen.


Als Security Officer help jij onze teams om zelfstandig keuzes te maken, zonder dat ze daarbij buiten de lijntjes kleuren. Je kaart problemen aan, enthousiasmeert teams om voor beveiliging en kwaliteit te gaan, en vertaalt de soms complexe eisen waar wij als softwareleverancier voor overheden aan moeten voldoen naar praktisch beleid en regels.


We bieden je goede doorgroeimogelijkheden in meerdere richtingen: cloud security, compliance of quality assurance. Je hebt zelf veel invloed op welke kant je opgroeit en kan actief bijdragen aan het opzetten van onze nog jonge security organisatie. In het QA team werken we op basis van zelfsturing en gelijkwaardigheid.


Als Security Officer ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid en beveiliging van onze IT-infrastructuur en gegevens. Jouw taken bestaan uit:

 • Het verbeteren van en toezien op de beveiliging en kwaliteit van onze systemen en processen.

 • De development teams helpen om te voldoen aan de beveiligingseisen van de overheid, onze klanten en onze eigen security baseline.

 • Het proactief benaderen van collega's om de bewustwording en kennis van de xxllnc security baseline te vergroten.

 • De Chief Information Security Officer (CISO) helpen om de risico's in onze organisatie te ontdekken en verlagen.

 • Het snel begrijpen van de werking van onze processen en het identificeren van mogelijkheden voor verbetering van de beveiliging.

 • Het wegnemen van security theater en compliance overhead.

 • Het waarborgen van de creatieve vrijheid van onze collega's in een complex veld van regulering, compliance frameworks en audits.

 • Het monitoren en bijhouden van de beveiligingsmaatregelen op onze IT-systemen.

Vereisten

Over jou

We zoeken iemand die leergierig is, zelfstandig op zoek gaat naar informatie bij anderen en die de gemene deler ziet in een wirwar van softwaresystemen, klanteisen, wetten en regels. Je bent in staat om complexe technische zaken te doorgronden. Als je de technische werking (nog) niet kent, compenseer je dat door je leergierigheid en nieuwsgierigheid. Je bent niet bang om mensen te overtuigen of aan te spreken over problemen.


Daarnaast beschik je over:

 • HBO- of WO werk- en denkniveau.

 • minimaal 2 jaar werkervaring;

 • basiskennis van, en interesse, in de werking van SaaS-softwaresystemen;

 • goede communicatieve vaardigheden;

 • de vaardigheid om complexe beveiligingsconcepten in begrijpelijke taal te verwoorden.


Ook wanneer je jezelf niet volledig herkent in de vacature of niet geheel voldoet aan de functie-eisen, maar wel enthousiast wordt van deze functie, willen we je vragen om te solliciteren.


Onze beloftes

 • Toffe hybride werkplek (zowel vanuit huis als op ons kantoor in Amsterdam of Eindhoven) waar we jouw visie en input waarderen.

 • Flexibele werktijden met veel zelfstandigheid.

 • Doen waar je goed in bent, en je vooral de ruimte geven daar nóg beter in te worden.

 • Een mooie functie bij de onbetwiste marktleider op het gebied van modelmatige waardebepaling.

 • Goed arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een marktconform salaris, goede pensioenregeling en diverse opleidingsmogelijkheden.


Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vast onderdeel van onze indiensttredingsprocedure.


Over ons

xxllnc bestaat uit een groep bedrijven die slimme schaalbare apps maakt voor de (semi-)overheid. Applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening. Ook biedt xxllnc klantondersteuning aan de vorm van consultancy en detachering.


Om GovTech naar een hoger niveau te tillen, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alles naadloos met elkaar samenwerkt. De perfecte combinatie van applicaties uit de cloud en de ondersteuning door vakprofessionals. Inmiddels is het team ruim 400 man sterk en gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.


Heb je nog vragen over de vacature? Stuur ons een mail (recruitment@xxllnc.nl). Bellen of appen mag natuurlijk ook (06 - 52 72 28 67 of 06 - 59 86 35 80).

Amsterdam
Quality assurance
Fulltime / Parttime

of

Amsterdam
Quality assurance
Fulltime / Parttime
Vacatures