Skip to content

Kwartiermaker Gegevensmanagement (open tot 16 juli)

Nederland, Noord-Brabant, Goirle, Hilvarenbeek. OisterwijkPubliekszaken

Functieomschrijving

De gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk (GHO-gemeenten), werken nauw samen op het gebied van gegevensmanagement (GGM). We staan voor een belangrijke veranderopgave: het informatie gestuurd (data gedreven) werken implementeren. Een goede informatievoorziening en informatiearchitectuur is daarbij een randvoorwaarde.

Wat ga je doen?
Zowel het team GGM als de werkzaamheden zijn in ontwikkeling en je komt dus zeker niet in een gespreid bedje. Heb je ervaring als kwartiermaker met het implementeren van een veranderopgave en houd je van uitdagingen, dan bieden wij je een mooie kans.

Als kwartiermaker ben jij degene die de volgende stap in de implementatie van het datagedreven werken samen met het team GGM vormgeeft.

 1. De vorm, rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen het team GGM zijn grotendeels beschreven. Deze moeten worden opgepakt door het team.
 2. Je richt duurzaam de (standaard) processen en werkwijze in.
 3. Je bewaakt het ketenproces, signaleert tijdig knelpunten en geeft richting aan het oplossen van deze knelpunten.
 4. Je positioneert het team GGM binnen de ketensamenwerking. Je zorgt voor samenwerking en draagvlak over de inrichting van een informatie gestuurde organisatie.
 5. Je vertaalt nieuwe ontwikkelingen en trends naar realistische doelen en biedt oplossingen die de organisaties verder brengt.
 6. Je richt een continu proces van leren en ontwikkelen in zodat leren en ontwikkelen binnen het team vanzelfsprekend wordt.
 7. Je geeft concrete adviezen aan je opdrachtgevers over de benodigde vervolgstappen om het team GGM toekomstbestendig te maken.


Het team
Je komt in een klein team te werken. Het team GGM zorgt ervoor dat informatieproducten onder centrale regie worden samengesteld en gepubliceerd. De doelstelling is de vakteams binnen de organisaties snel van actuele en betrouwbare informatie (rapportages, dashboards, e.d.) te voorzien, als ondersteuning bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. We werken hierin samen als GHO-gemeenten en we werken samen met onze partner Equalit.

Voor de implementatiefase van het datagedreven werken verwachten we een half jaar nodig te hebben. Met de door jou opgeleverde procesinrichting, geven wij stapsgewijs verder invulling aan onze processen en de structurele borging van het data gedreven werken. Aan het einde van je opdracht draag je je werkzaamheden over aan de nog te werven gegevenscoördinator.


Vereisten

Jouw competenties

 • Overtuigingskracht: in deze veranderopgave ben je in staat om de organisaties mee te krijgen in de beweging naar het data gedreven werken. Je kunt uitleggen hoe datagedreven werken de beleidscyclus verbetert.
 • Verbindend: je bent verbindend op de inhoud, mens en het proces. Je weet draagvlak te creëren.
 • Plannen en organiseren: je stelt gezamenlijk haalbare en realistische plannen en doelen op en je stelt prioriteiten
 • Communicatieve vaardigheden: je bent in staat om belangrijke signalen over de werking van het datagedreven werken op te halen. Je past je communicatiestijl aan, aan de verschillende stakeholders waaronder het team.
 • Analytisch vermogen: je bent in staat om snel verbanden te leggen tussen vraagstukken.
 • Samenwerken: je werkt nauw samen met de informatieteams binnen de GHO gemeenten;


Kennis en ervaring

 • je beschikt over een WO/HBO werk- en denkniveau.
 • je hebt minimaal 3 jaar ervaring als projectleider met het ontwikkelen en inrichten van veranderopdrachten
 • je hebt kennis van en / of aantoonbare ervaring met data gedreven/informatie gestuurd werken
 • je bent bekend met architectuurprincipes.
 • je hebt een duidelijke visie op het vakgebied
 • je bent in staat om beweging/dynamiek te creëren binnen een team
 • je weet medewerkers te binden aan de ontwikkelopgave, te coachen en te faciliteren bij het maken van keuzes en het creëren van draagvlak voor de gemaakte keuzes
 • je hebt een echte ondernemersmentaliteit en je bent praktisch ingesteld
 • je bent proactief en je hebt gevoel voor humor

of

vacatures