Skip to content

Juridisch Adviseur (open tot 23 juni)

RemoteNederland, Utrecht, Ronde VenenPubliekszaken

Functieomschrijving

Juridisch Adviseur

De Ronde Venen

Duur 6 maanden

Uren per week 36

Start Z.s.m.

Opleidingsniveau HBO

Regio Utrecht

Verloopt op donderdag 23 juni 2022


Organisatie

De belangrijkste taakgebieden van het cluster Juridische Zaken (JZ) zijn: 2e-lijns juridische advisering (vak afdelingen, directie en bestuur), het fungeren als secretariaat van de commissie bezwaarschriften, uitvoeren van de AVG en de behandeling van Wob-verzoeken en klachten.

Opdracht

In deze functie richt jij je voornamelijk op de ondersteuning van de bezwaarschriftencommissie (als secretaris van de Algemene Kamer). Daarnaast behandel je Wob-verzoeken, handel je verzoeken voor dwangsommen af, en beantwoord je juridische vragen van collega’s. Ook help je ons bij het pionierswerk dat bijvoorbeeld komt kijken bij de Wet Open Overheid (Woo). We zoeken vooral iemand die de grote lijnen ziet en zodanig adviseert. Daarnaast draag je bij aan het inwerkprogramma van een nieuwe collega.

Vereisten

Vereisten / knock-outcriteria

1. Een afgeronde hbo bachelor opleiding in een Juridische richting;

2. Aantoonbare werkervaring als Secretaris van de gemeentelijke commissie bezwaarschriften;

3. Aantoonbare kennis van de Awb en Gemeentewet.


Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)

4. Een afgeronde Hbo bachelor of hoger in Nederlands Recht (25 punten);

5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Secretaris van de gemeentelijke commissie bezwaarschriften (30 punten);

6. Aantoonbare werkervaring met de coördinatie en afhandeling van Wob-verzoeken (benoem dit duidelijk in het cv.) (20 punten);

7. Aantoonbare werkervaring met het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures (benoem dit duidelijk in het cv.) (25 punten).

of

vacatures