Skip to content

Junior tendermanager

AmsterdamSales

Functieomschrijving

Ben jij die schrijfvaardige junior tendermanager met veel overtuigingskracht? En weet jij als geen ander om overheidsorganisaties te overtuigen van onze expertise om hun opdrachten uit te voeren? Voor ons sales team zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior tendermanager!


Een tender…wat is dat eigenlijk?

Wanneer de (de)centrale overheid boven een bepaald bedrag inkopen wil doen, zoals het aanschaffen van een softwarepakket, dan is zij volgens de wet verplicht om een aanbestedingsprocedure te starten. Bij een aanbesteding, ook wel een tender of bid genoemd, kunnen verschillende leveranciers een offerte indienen op basis van de uitvraag van de aanbestedende dienst. De offerte bestaat onder andere uit een kostenraming en een schriftelijke beantwoording van de wensen van de aanbestedende dienst. Bijvoorbeeld een plan van aanpak, waarin de leverancier beschrijft hoe zij de opdracht gaat uitvoeren. De offerte wordt beoordeeld op basis van prijs en kwaliteit, en de aanbieder met de hoogste score mag de opdracht uitvoeren.


Over de rol

Ons team bestaat uit 3 collega’s aan tendermanagers die jou op de juiste manier zullen begeleiden zodat je stap voor stap in je rol kunt groeien. Als junior tendermanager ben je verantwoordelijk voor het opstellen van aanbestedingen voor verschillende bedrijven binnen xxllnc, op basis van de aangeleverde input. Door actief bezig te zijn met het schrijven en redigeren van teksten weet jij steeds beter een overtuigend verhaal te vertellen. Gemiddeld zal je meewerken aan 2 aanbestedingen per maand. Voor iedere aanbesteding wordt een projectteam samengesteld, zodat we samen tot een winnend voorstel komen!


Werkzaamheden:

 • Volledig doorgronden van het aanbestedingsproces;

 • Bewaken van deadlines zodat alles netjes, compleet en op tijd wordt ingeleverd;

 • Structureren en redigeren van alle beschikbare informatie en vragen;

 • Overtuigend en SMART formuleren hoe onze software voldoet aan de (technische) wensen van de klant;

 • Controleren van kwaliteit in de breedste zin van het woord: taal, schrijfstijl, begrijpelijkheid en lay-out;

 • Zelfstandiger worden, zodat jij bij iedere nieuwe aanbesteding de controle pakt en in charge bent voor het schrijven van alle teksten.

Vereisten

Over jou

Je voelt je goed in een klein team en haalt energie uit het schrijven en redigeren van teksten. Je beschikt over een intrinsieke overtuigingskracht om een aanbesteding tot een succes te laten verlopen.


Daarnaast beschik je over:

 • Een HBO+ werk- en denkniveau;

 • Je kunt zelfstandig werken, maar ook in een projectteam samenwerken;

 • Je bent organisatorisch sterk en hebt oog voor details;

 • Met jouw schrijfvaardigheden weet jij als geen ander te verwoorden dat wij de enige partij zijn voor de aanbesteding.


Onze beloftes

 • Toffe hybride werkplek (zowel vanuit huis als op kantoor in Amsterdam) waar we jouw visie en input waarderen;

 • Flexibele werktijden met veel zelfstandigheid;

 • Doen waar je goed in bent, en je vooral de ruimte geven daar nóg beter in te worden;

 • Goed arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een marktconform salaris, goede pensioenregeling en diverse opleidingsmogelijkheden.


Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vast onderdeel van onze indiensttredingsprocedure.


Over ons

xxllnc bestaat uit een groep bedrijven die slimme schaalbare apps maakt voor de (semi-)overheid. Applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening. Ook biedt xxllnc klantondersteuning aan in de vorm van consultancy en detachering. Om GovTech naar een hoger niveau te tillen, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alles naadloos met elkaar samenwerkt. De perfecte combinatie van applicaties uit de cloud en ondersteuning door vakprofessionals. Inmiddels is het team ruim 400 man sterk en gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.


Heb je nog vragen over de vacature? Stuur ons een mail (recruitment@xxllnc.nl). Bellen of appen mag natuurlijk ook (06 - 52 72 28 67 of 06 - 49 13 13 79).

Amsterdam
Sales
Fulltime / Parttime

of

Amsterdam
Sales
Fulltime / Parttime
Vacatures