Skip to content

Domainlead Omgeving

Nederland, Overijssel, landelijkConsultancy

Functieomschrijving


Heb jij naast ervaring als jurist of adviseur Omgevingswet, ook ervaring met IT/Business consultancy? En ben je toe aan een volgende carrièrestap waarbij je een klein, specialistisch team aanstuurt, maar zelf ook meewerkend voorman bent? Voor het team xxllnc Omgeving zijn wij op zoek naar een enthousiaste Domein Lead.


Over de rol

Om GovTech naar een hoger niveau te tillen, bundelen we als groep van bedrijven onze krachten onder de vlag van xxllnc. Onze zogenaamde buy-and-build strategie heeft er de afgelopen twee jaar voor gezorgd dat we enorm zijn gegroeid. Zo bestaat xxllnc inmiddels uit 5 teams die focus hebben op het maken van slimme, schaalbare apps uit de cloud. Als Domein Lead Omgeving ben jij verantwoordelijk voor de performance van het team dat (marktleidende) software maakt waarmee overheidsorganisaties kunnen voldoen aan de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en nieuwe Omgevingswet.


Het team Omgeving is 13 man groot en bestaat uit software developers, adviseurs en support medewerkers. Binnen het team ligt de technische focus op het bouwen van ideale plansoftware en de (door)ontwikkeling voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Het team dat de software bouwt heeft al een teamlead, jouw focus ligt met name op de professionalisering en verdere groei van de diensten. Naast dat je het volledige team aanstuurt, voer je de helft van de tijd ook zelf projecten uit voor klanten.


Als Domain Lead (50% van de tijd) zijn jouw verantwoordelijkheden:

 • Team aansturing: Je bent eindverantwoordelijk voor de doelen, resultaten, middelen, personele capaciteit en het functioneren van het team.

 • Stakeholder management: Uitdaging of verandering in projecten en het team? Jij hebt de skills om alle verwachtingen en belangen die daarmee samengaan in goede banen te leiden.

 • Groei realiseren: Met jouw ambitie zorg je ervoor dat het team groeit in omvang en in resultaat. Ook weet je deze kansen te vertalen naar een businessplan voor het volledige domein, zodat iedereen weet wat de stip op de horizon is.

 • Kwaliteit verbeteren: Jij zorgt voor een hoge kwaliteit van dienstverlening van de geleverde diensten én voor efficiëntie van de daarbij ingezette capaciteit en middelen.

 • People management: je stelt medewerkers in staat te werken aan resultaten en oplossingen, prioriteert, brengt focus aan en spreekt medewerkers aan op hun resultaten en ontwikkeling. Daarbij draag je zorg voor (door)ontwikkeling van het team en stimuleert de professionele ontwikkeling en het persoonlijk leiderschap van de medewerkers.

 • Meten is weten: Omdat je weet dat data belangrijk is om het team goed te kunnen aansturen, schrik je niet van cijfers. Ook kun je hiervoor zelf de benodigde data aanleveren en verklaren. Je rapporteert direct aan de directie van xxllnc.


Als adviseur Omgevingswet (50% van de tijd) zijn jouw verantwoordelijkheden:

 • Klantondersteuning: Door klanten zo goed mogelijk te woord te staan, help jij hen om de applicatie (nog) beter te begrijpen en te gebruiken.

 • Productverbetering: Met de input die je regelmatig ophaalt bij gebruikers, help jij het development team om de software verder te verbeteren.

Vereisten

Over jou

Als Domein Lead heb je oog voor commercie, maar ook voor jouw team. Je voelt je verantwoordelijk voor een goed verloop van de dagelijkse gang van zaken en bent een echte motivator.


Daarnaast ben je iemand die:

 • een afgeronde opleiding heeft op het gebied van Planologie, Sociale Geografie en/of Recht.

 • op dit moment al een ervaren IT/Business consultant is en klaar is voor een volgende stap.

 • als meewerkend voorman ook zelf bijdraagt aan klanttevredenheid, onder andere door het onderhouden van klantcontact.

 • ruime ervaring heeft met het leiden van een team.

 • oog heeft voor commerciële kansen en financieel inzicht heeft.

 • duidelijke prioriteiten stelt.

 • een agile mindset heeft, oftewel; je hebt een groot aanpassingsvermogen en juicht dit ook toe in het team.

 • communicatief sterk is, maar ook goed kan luisteren.


Onze beloftes

 • Toffe hybride werkplek (zowel vanuit huis, op onze Hub in Kampen als op een van onze HQ’s in Amsterdam, Hengelo, Veenendaal en Eindhoven) waar we jouw visie en input waarderen.

 • Doen waar je goed in bent, en je vooral de ruimte geven daar nóg beter in te worden.

 • Flexibele werktijden met veel zelfstandigheid. Wij werken in zelforganiserende teams waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en ambitie.

 • Niet te vergeten: een goed arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een marktconform salaris, goede pensioenregeling en diverse opleidingsmogelijkheden.


Over ons

xxllnc bestaat uit een groep bedrijven die slimme schaalbare apps maakt voor de (semi-)overheid. Applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening. Ook biedt xxllnc klantondersteuning aan in de vorm van consultancy en detachering. Om GovTech naar een hoger niveau te tillen, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alles naadloos met elkaar samenwerkt. De perfecte combinatie van applicaties uit de cloud en ondersteuning door vakprofessionals. Inmiddels is het team ruim 400 man sterk en gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.


xxllnc bestaat uit: Exxellence – SMQ – Zaaksysteem.nl – Koppel.app – Kune Campus – T&T – Tercera – Pronexus – 4Value – Daerom! – Berkeley Bridge – Tog Nederland – Inforing - Lost Lemon

of

vacatures